Suosituksemme Pyhä-Luoston matkailijalle - käy ainakin täällä!

Tässä muutamia kohteita, jotka ovat käymisen arvoisia. Näiden lisäksi tietysti mahtavat luontokohteet, esim. Aittakuru, Isokuru, Pyhänkasteenputous, Karhunjuomalampi, Tunturiaavan luontopolku, Ukko-Luoston huipun näköalapaikka portaineen, Luoston vaellusluontopolku ja monia monia muita. Näistä lisätietoa mm luontoon.fi sivulta sekä luosto.fi ja pyha.fi sivuilta.

Cafe Loimu

Erinomainen kahvila-ravintola Pyhän keskustassa luontokeskus Naavan tiloissa. Hyvä salaatti- ja lounaspöytä ja maittavat leivonnaiset. Avoinna joka päivä ympäri vuoden!

Lampivaaran Ametistikaivos ja kahvila

Luoston Lampivaaran Ametistikaivos lienee ainoita jalokivikaivoksia maailmassa, jonne vierailijat ovat tervetulleita. Vierailija kuulee kiehtovia tarinoita ametistista ja voi kaivaa oman ametistin mukaansa. Lampivaarassa on myös kahvila, josta saat vastapaistetut munkit.

Ametistikauppa palvelee Luoston keskustassa.

Luontokeskus Naava

Pyhän uusi luonto- ja opastuskeskus, jossa voit tutustua upeaan luontonäyttelyyn ja saada monipuolisen tietopaketin Pyhä-Luoston kansallispuiston luonnosta, geologiasta ja kulttuurihistoriasta. Ehdottomasti vierailemisen arvoinen!

Ostoskeskus Pyhän Portti

Monen palvelun ostoskeskus aivan Pyhän keskustassa liikenneympyrän vieressä! Täältä löydät matkamuistot (Lettovilla), asusteet ja jalkineet (Pienoistavaratalo Ilona) sekä parturi-kampaamopalvelut (Pyhän Hiuspiste)

Poropuisto Kopara

Pyhän ja Luoston puolivälissä sijaitsee poropuisto Kopara, jossa matkailija pääsee tutustumaan poroihin ja poronhoitoon. Kopara tarjoaa erilaisia poroaiheisia ohjelmapaketteja. Sesongin ulkopuolella avoinna tilauksesta.

Ravintola Huttu-Uula

Pyhän Rôtisseurs-kilpi -ravintola. Loistava palvelu ja erinomainen ruoka. Seudun paras ruokapaikka!

Luoston keskustassa mukava ruokapaikka, jossa myös aurinkoinen terassi. Mm. maukkaat burgerit ja pizzat!

Ravintola Tsokka

Kotaravintola Pyhällä, Kultakeron huipulla. Pääset Tsokkaan kesäaikaan patikoiden ja PyhäExpress tuolihissillä/Maisemahissillä ja talviaikaan hissien lisäksi myös kuljetuksia Samperilla.

Revontulikappeli

Pyhällä sijaitseva Lapin ensimmäinen turistikirkko. Kappeli on avoinna päivittäin klo 7-22 ja se toimii myös erilaisten tapahtumien, konserttien ja yksityistilaisuuksien tapahtumapaikkana.

Santa's Hotel Aurora

Luoston Aurora Hotellin ravintola tarjoaa A la carte ruokalistan lisäksi päivittäin vaihtuvan kolmen ruokalajin illallismenun. Illallismenu on herkullinen kokonaisuus jota kannattaa kokeilla!

Suvannon kylä

Suvanto on pieni kylä Kitisen joen varressa Pelkosenniemen kunnassa. Suvanto on yksi harvoja Lapin kyliä joka säästyi Lapin sodan tuhoilta ja sen rakennuskanta on kulttuurihistoriallisesti arvokas. Kylässä toimii myös Kahvila-Galleria Säpikäs.

Torvisen maja

Kodikas ja soma pikku maja, josta saat makoisat leivonnaiset tai lämpimän keiton hiihtoreissun lomassa.

Katso myös ajankohtaiset uutiset ja Pyhä-Luoston tapahtumat sivuilta www.luosto.fi tai www.pyha.fi.